SEO

Seo optamalizálás

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás (search engine optimization, SEO) a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti "normál" avagy nem fizetett keresési eredményekben. Általánosságban minél előbb, azaz jobban rangsorolva a találati oldalon és többször jelenik meg egy oldal a találati listában, annál több látogatást szerez a kereső használóitól.

A SEO-k rövidítés a keresőoptimalizálókra (search engine optimizers) is vonatkozhat, akik a keresőoptimalizálást elvégzik. A keresőoptimalizálók a SEO-t mind külön projektként, mint egy marketingkampány részeként is szolgáltathatják. A SEO taktikák a weblap fejlesztésébe és dizájnolásába is beépíthetők.


Fizetett hirdetések

Az online marketing eszköztárának egyik fizetős szereplője, méghozzá az egyik leghatékonyabb. A kedvelt PPC (pay-per-click) módszert alkalmazza, tehát csak azok után a hirdetések után kell fizetnünk, amikre valaki rákattint és így eljut a honlapunkra. Lehet, hogy többezerszer megjelenik a linkünk, de csak 5-en kattintanak rá, akkor csak az 5 kattintást fizetjük ki.

Hirdetés

Google page speed

A google legújabb rangsorolási módszere a google speed page ahol a fejlesztők által használt technológiákat elemzi és pontszámozza egy 100 - as skálán. Jónak mondható pontszám 75 feletti pont azonban a mi rendszereink 95 pont feletti pontott kapnak. Ezek a pontszámok azt jelölik hogy mennyire figyelnek oda a programozók, hogy az adott oldal különböző technikák használatával milyen gyorsan tudnak betöltődni adott böngészőkben. Referenciák menüpontunk alatt feltüntetjük az adott oldalak pontszámát.